priručnici

 

 

 

priručnici

Ampelografski atlas

Atlas hrvatskog vinogradarstva i vinarstva

Croatian Cuisine

Cucina Croata

Dingač

Hrvatska jela

Hrvatska vina i vinske ceste

Hrvatske planine

Hrvatske planine

Iločki traminac

Kroatische Speisen

Kutjevačka graševina

Moj vrt – moj ponos

Moj vrt – moj ponos

Plovidba

Priručnik za pripremanje ispita za voditelja čamca

Razmnožavanje loze i lozno rasadničarstvo

Šumarija Đurđevac

Svijet parfema

Više biljke – stablašice

Vještina – šah

Vrbnička žlahtina

Zagrebačka kuharica

Život i djelo Stjepana Bulića


 
hrvatski i engleski
usporedni tekst
 
ISBN:
978-953-212-363-0
 
broj stranica:
192
 
format:
245 × 245 mm
 
tvrdi uvez
 
objavljeno:
svibnja 2008.
 
CIP zapis NSK:
666433

 

Nikola Mirošević

Dingač

Priča o velikom hrvatskom vinu / The Story of a Great Croatian Wine


Sku­pi­na ug­led­nih znan­st­ve­ni­ka i struč­nja­ka pod vod­stvom prof. dr. sc. Ni­ko­le Mi­ro­še­vi­ća pri­re­di­la je, prema ideji Ud­ru­ge vi­no­gra­da­ra i vi­na­ra Din­gač iz Po­to­mja na Pe­lje­šcu, prvu i je­di­nu mo­no­gra­fi­ju o din­ga­ču u nas. Pomno su pri­ka­za­ni pri­rod­ni i tra­di­cio­nal­ni čim­be­ni­ci proi­zvod­nje gro­žđa i vina na po­lo­ža­ji­ma vi­no­gor­ja Pe­lje­šac. Din­gač je vr­hun­sko crno suho vino kon­tro­li­ra­nog po­dri­je­tla. Go­di­ne 1961. za­šti­će­no je Že­nev­skom kon­ven­ci­jom i po­sta­lo je prvo hr­vat­sko vino za­šti­će­no za­ko­nom.

Knji­ga je bo­ga­to ilu­sti­ri­ra­na s više od 200 fo­to­gra­fi­ja čiji je autor Mario Hlača. Ob­jav­lje­na je na hr­vat­skom i en­gle­skom je­zi­ku.


Nažalost, knjiga je
RASPRODANA