priručnici |
priručniciISBN: 953-6168-21-9 broj stranica: 384 format: 160 × 210 mm tvrdi uvez objavljeno: studenog 2005. | Zagrebačka kuharica Praktični naputak za kuhanje, pečenje i ukuhavanje Knjiga je pretisak Zagrebačke kuharice, "sbirke najboljih propisa za domaćice i kuharice" koju je sastavila hrvatska književnica i javna djelatnica Marija Kumičić davne 1888. godine, a tiskala Knjižara Kugli i Deutsch u Zagrebu. Ovo je izdanje faksimilni pretisak drugoga dopunjenog izdanja iz 1891. Vjerujemo da ćete prema njezinim uputama rado spravljati i kušati izabrana jela sa stare zagrebačke trpeze. A budući da sve više spoznajemo koliko je za nas današnje važna "mala povijest" svakodnevnog života, nadamo se da ćete pritom osjetiti i okus onodobne kulture življenja. Budući da je naše izdanje pretiska Zagrebačke kuharice iz 1995. već odavno nestalo s knjižarskih polica, ovo vrijedno djelo hrvatske gastronomske baštine odlučili smo ponovno tiskati. Ponovljenom izdanju dodajemo i malu pomoć čitateljima, Rječnik danas manje poznatih riječi i naziva.
|