fizika, kemija i tehnologija |
fizika, kemija i tehnologijaISBN: 978-953-212-371-5 broj stranica: 150 format: 165 × 240 mm tvrdi uvez objavljeno: siječnja 2009. CIP zapis NSK: 688092 | Procesi konzerviranja hrane Novi postupci Sveučilišni udžbenik je namijenjen studentima preddiplomskih, diplomskih i poslijediplomskih studija iz područja prehrambene tehnologije i inženjerstva a ponajprije studentima Prehrambeno-biotehnološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu budući da je strukturno usklađen s nastavnim programom kolegijâ Procesi konzerviranja hrane i Prehrambeno procesno inženjerstvo 2. Ima četiri poglavlja (Uvod; Konvencionalne metode konzerviranja namirnica; Minimalno procesirana hrana; Novi postupci konzerviranja hrane). Težište udžbenika je na novim tehnološkim postupcima koji trebaju optimalno očuvati nutritivna i organoleptička svojstva hrane kroz što dulji vremenski period. Knjiga je pouzdani izvor informacija za stručnjake i institucije u prehrambenoj industriji koji su posredno ili neposredno vezani za proizvodnju i prometovanje prehrambenim proizvodima s naglaskom na novim postupcima. Suautorice: dr. sc. Anet Režek Jambrak, doc. Dr. sc. Suzana Rimac Brnčić, doc. dr. sc. Greta Krešić
|