fizika, kemija i tehnologija |
fizika, kemija i tehnologijaISBN: 978-953-212-333-3 broj stranica: 184 format: 165 × 240 mm tvrdi uvez objavljeno: kolovoza 2008. CIP zapis NSK: 652262 | Procesi pripreme hrane Riječ je o jedinstvenom udžbeniku u Hrvatskoj, ali se ni u svijetu ne može naći knjiga slična sadržaja. Udžbenik u potpunosti pokriva gradivo kolegija Procesi pripreme hrane, jer je prvenstveno namijenjen studentima studija Nutricionizma Prehrambeno-biotehnološkog fakulteta u Zagrebu. Međutim, zasigurno će pobuditi interes i brojnih stručnjaka iz prakse koji se bave problematikom pripreme i proizvodnje hrane – jednako u ugostiteljstvu, hotelijerstvu i turizmu kao i u industriji. Ima 12 poglavlja (Uvod; Osnovne sirovine u proizvodnji hrane; Pomoćne sirovine u proizvodnji hrane; Dnevni obroci; Meni (menu); Jelovnik; Normativ; Kuharstvo; Kuhinje; Centralne pripremnice hrane; Catering; Industrijska proizvodnja polugotove i gotove hrane). Uz teoretske postavke iznesena su i tehničko-tehnološka i organizacijska rješenja u procesima pripreme hrane kao i osnove tehnološkog projektiranja.
|