Milorad Bibić rodio se u Splitu 25. srpnja 1952. Završio je Fakultet elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje u Splitu, stekavši zvanje diplomirani inženjer elektrotehnike. Međutim, njegovo profesionalno opredjeljenje nikad nije bila elektrotehnika nego – sportsko novinarstvo!

Kao profesionalni sportski novinar radio je najprije u splitskom tjedniku Nedjeljna Dalmacija, a potom prelazi u splitski dnevnik Slobodna Dalmacija. U oba uredništva bio je i urednik Sportske rubrike. Njegova specijalnost uvijek je bila košarka. O njoj je godinama pisao i u raznim tjednicima i revijama: SN Reviji, Sprintu, magazinu Koš, magazinu Košarka, reviji Gloss, specijaliziranome košarkaškome mjesečniku FIBA Basketball Monthly, a “gostovao” je i u zagrebačkim Sportskim novostima, riječkome Novom listu, ljubljanskim listovima Delo i Dnevnik, mariborskoj Večeri, sarajevskome Oslobođenju, skopskoj Večeri...

Kao novinar pratio je brojna velika košarkaška natjecanja, intervjuirao je najpoznatije osobe iz svijeta košarke. Nekoliko godina na splitskoj Televiziji Marjan bio je urednik i voditelj specijalizirane košarkaške emisije “U koš, u koš”. Napisao je knjigu o slavnome splitskome košarkašu Dinu Rađi Moj galebe, te knjigu o prvoligaškim godinama radničkoga nogometnoga kluba Split – Split je Prva liga.

Hrvatski zbor sportskih novinara proglasio ga je sportskim novinarom godine za 1997. godinu, a 2003. godine taj mu je zbor dodijelio godišnju nagradu za sportsku publicistiku za knjigu Split je Prva liga.

Od 14. godine do danas aktivan je u svojemu najdražemu sportu – košarci! Bio je pionir i junior splitske Jugoplastike, potom nekoliko godina prvotimac trećeligaša Partizan iz Kaštel Sućurca, a već u 22. godini položio je ispit za košarkaškog suca. Od 1980. do 1988. godine sudio je u Prvoj saveznoj košarkaškoj ligi, a kao prvoligaški sudac odsudio je 150 utakmica.

U 36. godini ostavlja sudačku zviždaljku i postaje prvoligaški delegat, a u 41. godini, 1993. godine, postaje komesar Svjetske košarkaške federacije FIBA.

Danas je delegat i kontrolor suđenja na utakmicama Prve hrvatske lige, delegat na utakmicama Goodyear lige te komesar FIBE. Košarka je bila i ostala njegov najdraži hobi ujedno i njegovo životno profesionalno opredjeljenje!