Lidija Dujić rođena je 24. kolovoza 1965. godine u Šidu, a osnovnu školu i gimnaziju završila je u Slavonskom Brodu. Diplomirala je hrvatski jezik i književnost na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, gdje je i doktorirala iz područja filologije.

Godine 1994. i 1995. na Hrvatskom radiju, u okviru Obrazovnog programa, priređivala je portrete hrvatskih književnika. Za Znanstveno-obrazovni program Hrvatske televizije piše scenarije emisija posvećenih hrvatskim književnicima. Suautorica je priručnika Lutkokazi (Zagreb, 2006) i Hrvatski jezik u poslovnoj komunikaciji (Zagreb, 2006).

Poezija, kao i proze za djecu, objavljene su joj u časopisima i antologijama (Ljubica – zbirka hrvatske ljubavne poezije, Samobor, 2001–2004; Pričom protiv mina, Zagreb, 2001).

Objavljuje književne kritike, recenzije, prikaze i znanstvene radove, te održava predavanja i prezentacije posvećene recentnoj književnoj produkciji. Radi kao urednica u izdavačkoj kući u Zagrebu.

Od 1993. do 2001. godine djelovala je u ZeKaeMu, posebno u grupi Fasade, eksperimentirajući s raznim oblicima lutkarskog i vizualnog teatra. Kontinuirano djeluje i pedagoški, poučavajući lutkarstvu djecu i odrasle. U zvanju predavača na Učiteljskoj akademiji u Zagrebu vodila je kolegij Lutkarstva i scenske kulture.

Od njezina likovnog stvaranja valja spomenuti radove iz područja mail-arta, kao i ilustracije u knjizi Ludwiga Bauera Ronilac bisera (Sisak, 2000) te Side Košutić Breza (Zagreb, 2005).